Barnets Lov, kriminalitet og anbringelser

Statsminister Mette Frederiksen (S) kom ind på Barnets Lov i sin nytårstale, hvor hun slog fast, at der skal være flere tvangsanbringelser og flere tvangsadoptioner, og at det skal ske tidligere end nu.

"Social ulighed: Altid på børnenes side" hedder Socialdemokratiets udspil, og dette udspil må antages at ligge til grund for "Barnets Lov".

Ved gennemlæsning af udspillet viser det sig blandt andet, at Socialdemokratiet åbenbart ser en sammenhæng (korrelation) mellem fødselsvægt og kriminalitet.

Fødselsvægten afslører potentiel kriminalitet

Børn, der er mindre end 3564 gram og 52 centimeter ved fødslen, har større sandsynlighed for at blive kriminelle, skriver Socialdemokratiet i sit udspil til Barnets Lov. Det fremgår endvidere af udspillet, at den endelige løsning er, at "flere børn skal anbringes tidligere".

»3564 gram og 52 centimeter er sådan i gennemsnit vægten og højden for nyfødte drenge.

Man ved det temmelig præcist, for noget af det første der sker, efter en baby kommer til verden, og navlestrengen er klippet over er, at barnet vejes og måles.

I de første timer efter en fødsel tænker nybagte forældre næppe meget over, hvordan det lille nye liv kommer til at forme sig. De er opslugt af øjeblikket, der de fleste steder også fejres med et lille dannebrogsflag, ristet toastbrød, en skive ost, lidt jordbærmarmelade og saftevand. Og det hele smager uendelig godt.

Imens færdiggør jordemoderen fødselsattesten på computeren, for som så meget andet findes den også digitalt. Men desværre afslører den stadig en hel del om fremtiden.

Og så er vi tilbage ved barnets vægt.

De børn, der fødes af en mor, som ikke har været så heldig at få en uddannelse – de vejer mindre end andre børn, når de bliver født.

Når de 10 år senere fejrer fødselsdag, har de fået et dårligere resultat i de nationale test i dansk end deres kammerater.

Flere vil som 25-årige have fået en dom for kriminalitet end deres jævnaldrende.

Som voksne vil relativt færre have et job, og dem, der har, vil tjene mindre end de fleste andre.

60 år efter fødslen vil færre være i live. Hvis de er, lever de med mere sygdom end andre. Og også for dem vil Dannebrog hurtigere komme til at flage på halvt end for dem, der på fødegangen havde en mor med en uddannelse,« står der i Social ulighed: Altid på børnenes side (7. juli 2020).

Kommentarer